Osberg - F. Larsson (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: Arfvidsson, Jonasson, Frövén, Marek, Sjösvärd

På en ovanligt fin konstgräsmatta gjorde sig RUF redo för bortamatch mot Surte. Förhoppningen var att det fanns en viss revanschlusta efter förra veckans svaga insats mot Kode IF.

Hemmalaget Surte har flera duktiga offensiva spelare, och redan efter sju minuter lyckades man ta ledningen i matchen. RUF lyckades inte avsluta ett anfall och i en omställning spelades bollen i djupled till en fri spelare som kunde rulla in 1-0.

Romelanda kunde dock ganska snart skaka av sig besvikelsen och börja få igång offensiven. Efter ett par missade chanser från Romelandas offensiva pjäser kunde till slut Isak Karlsson ge Romelanda ledningen efter en stolpretur. Bara någon minut senare kunde han göra sitt andra mål för kvällen och i den 30:e minuten gjorde han även 1-3. Ett äkta hattrick på mindre än en kvart!

I matchens 35:e minut slog Carl Olsson en utmärkt hörna som Filip Larsson nickade mot mål. Bollen räddades med handen av en försvarande spelare på mållinjen och domaren blåste för straff och visade ut Surtespelaren. Isak Karlsson rullade in sitt fjärde mål för dagen och det stod 1-4!

Surte hade stora problem defensivt, men offensivt hade man stundtals fina kombinationer. Filip Mattiasson i RUF:s mål hade en relativt lugn halvlek men fick sträcka ut ordentligt vid ett tillfälle i slutet av den första halvleken. 1-4 stod sig till halvtid efter en på det stora hela bra halvlek från RUF:s sida.

I början av den andra halvleken kunde Henrik Björnrud nicka in ett bra inlägg från Jonathan Böhm. 1-5, vilket var det sista av positivt värde att rapportera med Romelandaögon sett.

Sju-åtta minuter senare började en kollaps av sällan skådat slag. Trots en man mer och en betryggande fyramålsledning föll Romelanda ihop fullständigt. Visst kan man imponeras av att hemmalaget fortsatte att kämpa hela vägen och man stod för ett par fina prestationer i den andra halvleken, men det som utspelade sig från RUF:s sida är inget annat än pinsamt.

Surte lyckades få in såväl 2-5, 3-5 som 4-5 och när man dessutom kunde kvittera till 5-5 i den 83:e minuten så såg det faktiskt ut som att RUF kunde komma att förlora matchen. I slutskedet hade Surte en boll som via RUF-försvarare studsade i stolpen eller ribban. 5-5 stod sig dock till slutsignalen.

Sammanfattningsvis en match med två ansikten där helhetsintrycket dock inte är annat än att det var fullständigt bedrövligt. Poängen kan ha inneburit att RUF säkrat seriesegern (beslut angående Vardar-matchen kommer i början av nästa vecka), men vi får hoppas att laget tar sig samman och presterar på en anständig nivå de sista tre omgångarna oavsett.